blog

Superfood voor kromsnavels

Wist jij dat er ook voor kromsnavels superfoods zijn? Superfoods zijn ontzettend gezond voor je kromsnavel, deze bevatten namelijk allemaal goede stoffen die belangrijke bouwsteentjes geven voor jou gevleugelde vriend. Deze bouwsteentjes zijn onmisbaar voor kromsnavels en zorgen ervoor dat jou kromsnavel zich goed in zijn verenpakje voelt. Krijgt jou kromsnavel al deze superfoods aangeboden?  

Lees meer »

gevaarlijke en giftige voeding

Soms staan we er niet zo bij stil dat het pak koekjes met chocolade die op tafel ligt misschien wel onder snavel genomen kan worden door onze kromsnavel. Helaas is dat pak met voor ons heerlijke koekjes niet zo goed voor onze gevleugelde vriend, maar dat is niet het enige wat voor onze kromsnavel slecht is, of zelfs levensgevaarlijk kan zijn!

Lees meer »

Pannen en koken met de luchtwegen van kromsnavels

Wij mensen staan soms wel uren in de keuken om bijvoorbeeld met feestdagen de lekkerste gerechten op tafel te kunnen toveren. We halen hierbij van alles uit de kast om familie en vrienden iets lekkers voor te kunnen schotelen. Hier is natuurlijk helemaal niets mis mee tenminste voor ons niet maar voor onze kromsnavel kan dat een heel ander verhaal zijn. 

Lees meer »

Foerageren

Foerageren wat is het en waarom is het een belangrijk onderdeel voor iedere kromsnavel? Foerageren is eigenlijk een duur woord voor zoeken naar eten. Het is heel natuurlijk gedrag iets waar ze in de natuur iedere dag mee bezig zijn en waar ze een groot deel van de dag aan besteden. 

Lees meer »

Voeding per soort in de praktijd

Vaak is er in winkels en op webshops veel te vinden aan verschillende voeding per soort kromsnavel, maar hoe zit dat nou eigenlijk?  Is het echt een voeding dat geheel is afgestemd op bepaalde soorten kromsnavel? Hierin wordt het vaak in categorieën opgedeeld Australische vogels, Afrikaanse vogels, Amazonegebied vogels en ga zo maar door. 

Lees meer »

AUWW mijn vogel bijt

Vaak wordt er gezegd dat een papegaai bijt en dit is dan ook vaak een van de redenen waarom hij weer weg gedaan wordt. Wat ontzettend jammer is, want heel vaak is er een oorzaak te linken aan het bijt gedrag. Geen enkele kromsnavel heeft zijn snavel gekregen om het als een gevaarlijk wapen te gebruiken, wel dient een snavel als een zeer handig gereedschap waar een kromsnavel heel veel mee kan. 

Lees meer »

Voedsel in de natuur vs in de huiskamer

Kromsnavels eten in de natuur erg gevarieerd want ieder seizoen heeft weer iets anders te bieden. Helaas eten veel huiskamervogels continu het zelfde 365 dagen per jaar. Hierdoor lopen zij ontzettend veel belangrijke voedingstoffen mis wat op den duur voor problemen kan gaan zorgen. Deze problemen kunnen zich uiten in verveling, omdat het voedsel te eentonig wordt. Dit kan zich uiten in gezondheidsklachten, omdat zij belangrijke stoffen niet binnen krijgen. 

Lees meer »

maagdarm kanaal kromsnavels en maagkiezel

Het maag en darm kanaal bij kromsnavels is anders dan bij de meeste zoogdieren. Hierom is het dan ook belangrijk om te weten wat voor soort kromsnavel je hebt want ook daar kan weer verschil in zitten wat betreft het maag en darm kanaal. Zo kom je ook te weten wat voor jou kromsnavel belangrijk is aan voeding en weet je wellicht waar je op moet letten. 

Lees meer »

Douchen

Douchen de meeste kromsnavels zijn er gek op. Douchen is een leuke en goede bezigheid voor je kromsnavel en zeker ook iets dat ze nodig hebben om hun verenpak mooi te houden.

Lees meer »

gedroogd fruit vs gevriesdroogd fruit

Gedroogd fruit en gevriesdroogd fruit klinkt bijna het zelfde maar dat is het zeker niet. Er zit een behoorlijk verschil in en zoals de naam gevriesdroogd fruit al doet vermoeden wordt dit fruit diep ingevroren. Gewoon gedroogd fruit wordt meestal in droogovens gedroogd en in sommige warme landen gewoon aan de lucht in de zon gedroogd. Beide processen gevriesdroogd of gedroogd nemen wel de nodige tijd in beslag. 

Lees meer »

Voeding

Een goede en gevarieerde voeding is erg belangrijk voor je kromsnavel. Helaas komt het nog veel te vaak voor dat kromsnavel alleen maar op een standaard zaadmengsel moeten leven met alle gevolgen van dien. En dat is jammer want er is zo veel meer om je kromsnavel aan te bieden en hem een zo goed en gelukkig mogelijk leven te geven. 

Lees meer »