Superfood voor kromsnavels

Superfood voor kromsnavels

Wist jij dat er ook voor kromsnavels superfoods zijn? Superfoods zijn ontzettend gezond voor je kromsnavel, deze bevatten namelijk allemaal goede stoffen die belangrijke bouwsteentjes geven voor jou gevleugelde vriend. Deze bouwsteentjes zijn onmisbaar voor kromsnavels en zorgen ervoor dat jou kromsnavel zich goed in zijn verenpakje voelt. Krijgt jou kromsnavel al deze superfoods aangeboden?  

Natuurlijk is het nooit goed om je kromsnavel een overmaat te geven aan superfoods of elk ander soort eten (met overmaat bedoelen wij iedere dag alleen het zelfde aanbieden). Een gevarieerd dieet is nog altijd het aller belangrijkste, maar superfoods dragen hier zeer zeker een steentje aan bij omdat zij veel van de belangrijke stoffen bevatten. Als je eens goed naar deze foto kijkt dan zie je waarschijnlijk al het bolletje stuifmeel aan het pootje van de bij zitten. Nu raad je het natuurlijk al stuifmeel oftewel bijenpollen behoren dus tot een van de superfoods voor je kromsnavel. Bijenpollen zijn dus harstikke gezond en iets wat niet zou mogen ontbreken aan het dieet van je kromsnavel.

Bij bijenpollen is overigens wel een uitzondering op de regel omdat de meeste kromsnavels in het wild namelijk vrijwel dagelijks aan bloemen knabbelen waar stuifmeel in zit. Dus krijgen zij ook regelmatig sluifmeel binnen en dat is niet voor niets. Want bijenpollen bevatten alle 22 aminozuren die zij nodig hebben maar dat is niet alles. Bijenpollen zijn ook rijk aan vitamine B-complex, vitamine D (word geactiveerd in combinatie met zonlicht), vitamine E, belangrijke mineralen als calcium, kalium, magnesium en bijenpollen bevatten ook nog eens enzymen, antioxidanten, en fytonutriënten die de immuun functie ondersteunen, de spijsvertering verbeteren, en ontstekingen verminderd. Van Bijenpollen is aangetoond dat zij een goede bijdragen leveren aan de energie, het cognitieve vermogen verbeterd, en bijdraagt aan een gezonde huid en verenpak. Er zijn zelf papegaaien soorten die eigenlijk vrijwel afhankelijk zijn van bijenpollen denk hierbij aan de Lori's voor hen is dit een heel belangrijke voedingsbron daarvoor ook dat borsteltje aan hun tong. Natuurlijk hoeft een Ara of Grijze roodstaart niet zoveel daarvan binnen te krijgen als een Lori. Dus is over voeren uiteraard ook niet goed, maar een paar korrels dagelijks kan zeker bijdragen aan de gezondheid van jou kromsnavel. Daarom hebben wij bijenpollen aan verschillende mixen toegevoegd. 

Papaja behoort ook tot een van de superfood ook hier zitten onmisbare bouwsteentjes in. Denk hierbij aan de vitamine A die van nature in de papaja voorkomt maar ook goede en belangrijke vezels en enzymen die de spijsvertering verbeteren maar nog belangrijker papaja helpt bij het afbreken van overtollige eiwitten. Bij een papaja geld overigens wel net zo als met alle andere soorten fruit wat je kromsnavel mag eten geef het met mate. De papaja bevat ook suikers uiteraard natuurlijke suikers maar een overvloed is nooit goed. Door regelmatig een paar blokjes verse papaja aan te bieden profiteert jou kromsnavel van de goede stoffen in de papaja. De meeste papegaaien zijn overigens gek op de papaja en niet voor niets natuurlijk. Voor veel Edelpapegaaien is papaja hun favoriete fruit soort een Edelpapegaai gedijt dan ook weer goed op deze heerlijke fruitsoort aan hun dagelijkse menu. Wanneer jij jou gevleugelde vriend wilt laten genieten van dit heerlijke fruit is dit het beste om deze vers te halen en niet de kant en klare papaja(suiker)blokjes, deze bevatten helaas niet meer de goede stoffen. Helaas is de papaja voor ons nog niet in blokjes gevriesdroogd fruit te krijgen anders hadden wij deze al zeker aan onze webshop toegevoegd. 

Zoete aardappel behoort ook tot een superfood. In zoete aardappel zit namelijk bètacaroteen die op zijn buurt er weer voor zorgt dat de vitamine A die ook in de zoete aardappel aanwezig is goed wordt opgenomen door het lichaam. Deze combinatie bevorderd de gezondheid van de papegaai het is gezond voor huid, veren, en het gezichtsvermogen. Daarnaast zitten ook in zoete aardappels vezels die weer goed zijn voor de spijsvertering. Een verse zoete aardappel kan het beste in gestoomde vorm worden gegeven hierbij hoeft de zoete aardappel niet gaar te zijn. Door het stomen wordt het beter verteerd en dus ook beter opgenomen.     

Daarnaast is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat papegaaien dingen moet leren eten dat zij een voorkeur hebben met wat zij lekker vinden, maar ook niet onbelangrijk wat hij gisteren wel met smaak at dit vandaag niet ziet staan. Dat iets eerst wel gegeten wordt en de dag erna niet wilt niet betekenen dat je kromsnavel verwend is of meteen een lastige eter is. Alle papegaaien hebben een gevarieerd dieet nodig en als zij ergens voldoende van binnen hebben gekregen en dus deze stofjes even niet nodig hebben zullen zij het wellicht laten staan. Dit hoort ook bij een natuurlijk gedrag want te veel van bepaalde stoffen is niet gezond. Natuurlijk zijn er ook papegaaien die eerst alleen dat eten wat zij lekker vinden en de rest laten staan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.