Douchen

Douchen de meeste kromsnavels zijn er gek op. Douchen is een leuke en goede bezigheid voor je kromsnavel en zeker ook iets dat ze nodig hebben om hun verenpak mooi te houden.

Douchen de een wordt er gelijk enthousiast van de ander denkt dat hij van suiker is. Toch is douchen erg goed en gezond voor je kromsnavel vooral voor zijn huid en verenpak. Douchen zorgt er namelijk voor dat de stof uit zijn veren gaat en dus minder last van kriebels heeft. Na het douchen gaat je kromsnavel zijn mooie verenpak verzorgen. Nieuwe veren die nog in hulsjes zitten komen makkelijker los en kan je kromsnavel deze dus beter verzorgen. Ook zorgt douchen aanzienlijk voor minder stof dat is niet alleen voor je kromsnavel fijn maar ook voor jou erg fijn win win dus.

Douchen kan op veel verschillende manieren en de meeste kromsnavels vinden het een geweldige bezigheid maar sommige worden er minder vrolijk van. Maar gelukkig hoeft een kromsnavel niet perse onder de douch om zijn verpak goed te kunnen verzorgen. Zoek uit wat jou kromsnavel wel leuk en lekker vind om zich lekker te kunnen verzorgen. Voor de een kan dit een schaaltje met een laagje water zijn, Hulkie is daar een van af en toe onder de douche vind hij prima maar niet te vaak eens in de 2 weken vind hij meer dan voldoende. De rest van de tijd houdt hij zijn douchbeurten liever in een schaaltje/badje met een laagje water. Een ander kan juist een plantenspuit met vernevel stand ontzettend fijn vinden hierdoor komt het water met hele fijne kleine druppeltjes over het verenpak van je kromsnavel. De ander zit juist weer liever in de wasbak met eventueel een klein laagje water en een zachte straal. Maar samen douchen kan ook ontzettend leuk zijn Monster is daar weer een echte voorstander van hij gaat helemaal uit z'n dak als hij mee mag gaan douchen en het liefste z'n 20 min (een dure vogel dus onze tieners douchen bijna korter dan Monster). Ook zijn er speciale vogel baden te verkrijgen dit is vergelijkbaar met een schaaltje met een laagje water het grote voordeel hiervan is dat deze meestal een kap erop hebben en dus minder gespetter door de ruimte heen al vind niet iedere vogel dit prettig.

 

Maar wist je dat jou stofzuiger jou kromsnavel ook kan stimuleren tot aan het zetten van douchen. Wanneer jou vogel eigenlijk niet zo van douchen houdt kan het helpen om je stofzuiger erbij aan te zetten. Ja echt het is geen grap hoor dit werkt voor veel kromsnavels stimulerend om zich te gaan douchen/baden. Voor monster werkt de stofzuiger als een magneet zodra hij hem al hoort zit hij in zijn drinkbak wat natuurlijk veel te klein is maar goed water is water natuurlijk.

Maar waarom stimuleert een stofzuiger dan het douchen? Nou dat zit zo.. Het geluid van een stofzuiger komt voor jou kromsnavel overeen als een regenbui waar zij normaal in de natuur zich in zouden douchen. Want ja als het met bakken naar beneden komt vallen kun je er maar beter meteen een goede douchebeurt van maken. Natuurlijk gebeurd dit in onze woningen niet en kan een stofzuiger alleen maar rotzooi opzuigen en is het geen grote regenwolk die losbarst. Maar het instinkt van je kromsnavel zegt wel dat het nu tijd is om te douchen, dit is een heel natuurlijk instinkt en daar kan jij gebruik van maken. Wanneer je wilt dat je kromsnavel die normaal niet zo van de douchbeurten is zich toch wilt aanzetten om te gaan douchen kan een stofzuiger een goed hulpmiddel zijn. Door de stofzuiger aan te zetten in de ruimte waar je je kromsnavel graag zijn douchebeurtje wilt geven kan dat net dat ene zetje zijn dat hij toch te stimuleren is om overstag te gaan. Probeer het uit op verschillende manieren om te ontdekken wat jou kromsnavel wel fijn vind om te douchen.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marsha
10 maanden geleden

Super leuk geschreven stuk! En indd zo herkenbaar stofzuigen en badderen ze zijn er hier dol op 😍